Halaman Utama Muat Turun FAQ Forum Pautan News Categories Hubungi KamiDecember 18 2018 21:23:59
Navigation
Search
Articles
Forum
Galeri Foto
MyEcafeteria
Webmail
E-Bahan
Shah Unggul 2018
Sistem E-Gerak
Maklumat Pelajar / Kelas
SBP Excellent Password
HKSBP45
Info Sekolah
Profil Sekolah
Kurikulum
Kokurikulum
Piagam Pelanggan
Kemudahan
Kelas Tahanan
Takwim 2018
Jadual Outing/Pulang 2018
Pusat Sumber
Pentadbiran
Pentadbiran Sekolah
Kaunselor
Staf Akademik
Staf Sokongan
Info Peperiksaan
Takwim Peperiksaan 2018
Statistik Peperiksaan
Keputusan Ujian Dalaman
Organisasi
Pers. Ibu Bapa dan Guru
Kelab Guru
Kelab Staf Sokongan
Alumni SHAH
Users Online
Guests Online: 1
No Members Online

Registered Members: 65,450
Newest Member: dioroutletlp
Forum Threads
Newest Threads
nike air max austral...
air max australia q...
mont blanc pens zqt...
ybyz polo ralph laur...
miumiu バッグ
Hottest Threads
kenalkan diri [145]
pic korang [92]
SHAH DEBATE TEAM [70]
Alumni Hockey [55]
kpd sumer form 5 ... [42]
SHAH Intranet
Tempahan SmartCard
Permohonan Outing
Photo Station
Sistem Pengurusan Sekolah
MyEcafeteria Online
Foto Terkini..
News
Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah:Sederhana tetapi meriah
Shah Pekan,16 Mei, Hari Guru yang disambut pada hari ini dibuat secara sederhana sahaja tetapi meriah.Acara yang bermula jam 7.50 pagi dimulakan dengan perarakan masuk guru-guru dari Dataran Ilmu ke Dewan Shah Perdana dengan iringan bunga manggar dan paluan kompang oleh para pelajar.Dikuti pula dengan persembahan Taekwando dan berbalas pantun di depan pintu masuk Dewan Shah Perdana.Acara dalam dewan dimulakan dengan Ucapan Pengarah Projek Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah,Pengurusi Kelab Guru, Perutusan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia yang dibacakan oleh Guru Penolong Kanan iaitu Tuan Zakaria bin Tuan Muda, Perutusan Menteri Pelajaran yang dibacakan oleh Puan Pengetua Shah dan seterusnya Perasmian Hari Guru Peringkat Sekolah juga oleh Puan Pengetua.Pelajar-pelajar tingkatan 1,2 dan 3 serta pengawas tingkatan 5 membuat persembahan yang sungguh menghiburkan.Seperti tahun-tahun yang lepas , diadakan juga beberapa anugerah untuk guru-guru yang mana pemenangnya adalah dipilih oleh pelajar.Pada tahun ini hanya 'indoor games' sahaja dibenarkan oleh pihak sekolah memandangkan pada masa ini pelajar-pelajar sedang menghadapi peperiksaan akhir tahun.Walaupun sambutan yang dibuat agak sederhana tetapi penglibatan pelajar dan guru dalam setiap acara yang diadakan amat memuaskan.
admin on May 17 2007 14:16:15 · 126 Comments · 5966 Reads · Print
Wabak Sakit Mata Menyerang Pelajar Shah
Shah Pekan, 10 Mei, Wabak sakit mata telah menyerang pelajar-pelajar shah. Bermula dengan beberapa orang pelajar sahaja kini ia telah bertukar menjadi wabak apabila semakin ramai pelajar shah yang terpaksa menerima rawatan akibat di serang sakit mata.Sehingga kini lebih 100 orang pelajar shah telah diserang wabak tersebut dan ini telah menjejaskan sedikit sebanyak tumpuan mereka terhadap peperiksaan pertengahan tahun yang sedang berjalan sekarang.Semua mereka yang menerima rawatan telah diberikan cuti dan dibenarkan pulang bagi mengelakkan wabak tersebut terus bertambah buruk.
admin on May 10 2007 18:46:11
126 Comments · 4515 Reads · Print
KDYMM Sultan Pahang Berkenan Bercemar Duli Berangkat Ke Majlis Anugerah Gemilang Shah 2007
Shah Pekan, 28 April, KeBawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Pahang, Sultan Haji Ahmad Shah Al Musta'in Billah Ibni Al Marhum Sultan Abu Bakar Ria'ayatuddin Al Muadzam Shah berkenan bercemar duli berangkat ke Majlis Anugerah Gemilang Shah 2007 yang di adakan di Dewan Konvensyen Sultan Haji Ahmad Shah Pekan.Majlis gilang gemilang yang julung-julung kali diadakan di Dewan tersebut bertujuan meraikan kejayaan pelajar-pelajar Shah dalam Peperiksaan PMR dan SPM dan juga kejayaan-kejayaan lain yang diperolehi oleh pelajar dan guru Shah pada tahun 2006.Seramai 140 orang pelajar menerima yang hadiah berupa sijil dan hadiah iringan yang disampaikan oleh KDYMM Sultan Pahang.Turut berangkat ke majlis tersebut ialah Sultanah Pahang, Sultanah Hajah Kalsom serta kerabat-kerabat.Turut hadir ialah Ketua Penolong Pengarah Sektor Sekolah Berasrama Penuh, Pengarah Pelajaran Pahang,Ketua-ketua Sektor JPNP,Pegawai Pelajaran Daerah, Ketua-ketua Jabatan.Turut bersama hadir memeriahkan majlis ialah Pengetua Shah yang pertama iaitu Tuan Haji Mohd Razi bin Abd Rahim serta Alumni Shah Pekan.
admin on May 01 2007 10:33:31
132 Comments · 3889 Reads · Print
SHAH Anjur KESUMA Peringkat Sekolah
Shah Pekan, 20 April, rentetan daripada Kursus Ketua-ketua Rumah Zon Timur yang diadakan pada 14 hingga 17 Februari yang lalu bertempat di Kem Bukit Sagu, Kuantan,pihak sekolah telah mengambil keputusan untuk menganjurkan kursus tersebut di peringkat sekolah.Ini adalah selaras dengan arahan pihak SBP yang mahukan kursus tersebut dianjurkan pula di peringkat sekolah.Kursus tersebut akan diadakan selama dua hari iaitu pada 20 hingga 21 April 2007.Kursus ini akan melibatkan seramai 120 orang pelajar yang terdiri daripada pelajar dari kempat-empat buah rumah sukan.Kursus ini akan diadakan di kawasan sekolah kerana untuk menyesuaikan modul kursus dengan keadaan yang sebenar di sekolah.Kursus ini akan dipantau oleh seorang pegawai dari sektor SBP yang akan tinggal di asrama Shah dan akan makan bersama-sama pelajar Shah di Dewan Makan.Pihak pentadbiran sekolah amat berharap agar kursus ini akan dapat melahirkan pemimpin-pemimpin yang berketrampilan yang dapat memimpin rumah sukan masing-masing.
admin on April 20 2007 11:23:50
123 Comments · 5128 Reads · Print
Minggu Sains dan VOTEK Ditutup Dengan Rasminya
Shah Pekan, 14 April, Minggu Sains dan VOTEK Shah 2007 telah ditup dengan rasminya oleh Wakil rasmi Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi iaitu Pengarah Pusat Sains Negara.Sempena dengan majlis tersebut, satu pameran yang melibatkan pihak luar iaitu Pusat Sains Negara, Syarikat MTBE, IKM Pekan,Pejabat Kesihatan Pekan,Agensi Nuklear Negara, Universiti Malaysia Pahang, Universiti Islam Antarabangsa serta Petronas telah diadakan di Dataran Ilmu Shah.Selain itu pameran hasil kerja pelajar Shah sepanjang Minggu Sains dan VOTEK juga di adakan di enam makmal Shah.Pameran yang julung-julung kali di adakan ini juga mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pelajar sekolah rendah dan menengah di Daerah Pekan.

Gerai Pusat Sains Negara diserbu oleh pelajar
admin on April 14 2007 12:35:55
124 Comments · 3725 Reads · Print
Aktiviti Minggu Sains dan VOTEC Berjalan Lancar
Shah Pekan, 11 April, Minggu Sains dan VOTEC yang dilancarkan dengan rasmimya oleh Pn. Pengetua Shah pada 02 April yang lalu telah hampir ke penghujungnya.Semua aktiviti yang dirancang untuk minggu tersebut seperti Science Challenge,Powerpoint Competition,Fitting Works Competition,Science Poetry,Dream Home,Science Innovation and Engineering,Rocket Competition, Softlanding Competition dan beberapa lagi pertandingan berjalan lancar mengikut jadual.Pada hari Khamis dan Jumaat akan diadakan ceramah di Dewan Shah Perdana tepat Jam 3.00 Petang.Majlis Penutupan akan diadakan pada hari Sabtu 14 April yang akan dirasmikan oleh Datuk Dr. Jamaluddin Jarjis.Sempena dengan majlis penutupan tersebut satu pameran yang disertai oleh pihak luar akan di adakan di Dataran Ilmu .
admin on April 11 2007 09:18:56
116 Comments · 3421 Reads · Print
Bas Untuk Ke Masjid Setiap Hari Jumaat Disediakan.
Pihak pentadbiran sekolah dan Persatuan ibu bapa dan guru Shah Pekan telah mengambil inisiatif menyediakan bas kepada pelajar untuk ke masjid menunaikan sembahyang Jumaat pada setiap hari Jumaat.Perkhidmatan bas ini telah disediakan mulai awal tahun 2006 lagi walaupun ada ketikanya terhenti buat seketika.Bas yang disewa khas ini akan datang ke sekolah pada jam 12:15 tengahari pada setiap hari Jumaat.Perkhidmatan bas ini disediakan setelah mendengar rungutan daripada ibu bapa pelajar-pelajar yang anak mereka keletihan setiap kali selepas pulang sembahyang jumaat kerana terpaksa berjalan kaki sejauh kira-kira 1.5 km untuk ke masjid.Perkhidmatan ini akan diteruskan sehinggalah Masjid baru Pekan yang dibina bersebelahan pagar Shah siap dan digunakan pada 2009.Tiada lagi pelajar shah berbaris panjang sepanjang jalan kemasjid.Tiada lagi kenderaan-kenderaan yang terpaksa berhenti kerana memberi penghormatan kepada pelajar Shah melintas jalan.Semuanya hanya menjadi kenangan.

..Tidak lagi berjalan kaki....
admin on April 06 2007 14:44:26
136 Comments · 4169 Reads · Print
Bolasepak Persahabatan : Guru Shah 2 X-Shahian 3
Shah Pekan, 31 Mac, Satu perlawanan bolasepak persahabatan antara Bekas Pelajar Shah dan Guru-guru Shah telah diadakan ada hari ini bertempat di Padang Bolasepak Shah.Perlawanan Persahabatan ini merupakan ulangan kepada perlawanan yang diadakan pada tahun lepas.Walaupun guru Shah telah veteran tetapi masih mampu memberikan saingan kepada pasukan bekas pelajar yang lebih muda walaupun akhirnya tewas dengan jaringan 3 -2.Antara bekas pelajar yang hadir ialah saudara Nadhir,Termizi,Fazrul,Saifuddin dan lain-lain lagi,manakala pasukan guru pula diwakili oleh En. Zamri,En. Rosli,En. Fadhil,En. Sahudin,En. Faizall,En. Suhaimi,En. Ahmad Shauki dan pemain undangan iaitu pelajar shah.Pada sebelah malamnya pula diadakan berbeque bertempat di perkarangan pangsapuri guru shah.
admin on March 31 2007 23:27:53
129 Comments · 4799 Reads · Print
Program Sambutan Maulidur Rasul Shah Pekan
Shah Pekan, 31 Mac, Program Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah telah di adakan pada hari ini.Program ini telah bermula pada malam tadi dengan tayangan filem di Dewan Shah Perdana.Pada hari ini program diteruskan dengan perarakan para pelajar, guru dan staf sokongan bermula dari perkarangan Asrama Putera hinggalah ke Astaka Bola Shah.Program diteruskan dengan ucapan oleh Ybg. Tn.Hj. Suhaimi Endut serta ucapan oleh Pn. Pengetua dan diikuti oleh deklamasi sajak oleh beberapa orang pelajar.Pada malam ini pula satu ceramah Maulidur Rasul oleh penceramah luar yang dijemput khas oleh pihak sekolah akan diadakan di Dewan Shah Perdana tepat jam 9.00 Malam.


admin on March 31 2007 11:47:25
123 Comments · 3131 Reads · Print
Program Taman Angkat - Aktiviti bermula
Shah Pekan, 28 Mac, Program Taman Angkat yang dilancarkan oleh Pn. Pengetua Shah pada 20 mac lalu mula digerakkan pada hari ini setelah tertangguh pada minggu lepas.Semua pelajar terlibat dalam program ini yang dibahagikan mengikut kelas telah bergotong royong membersihkan serta mengindahkan kawasan angkat masing-masing bersama-sama guru tingkatan.Para pelajar dilihat begitu bersemangat bekerja demi menjaga keceriaan kawasan masing-masing.Program ini akan berterusan pada setiap minggu sepanjang tahun.
admin on March 29 2007 07:44:41
146 Comments · 4349 Reads · Print
SHAH Tuan Rumah Kejohanan Kriket SBP Zon Timur
Shah Pekan, 22 Mac, Shah telah dipilih sebagai tuan rumah Kejohanan Kriket SBP Zon Timur 2007 yang bermula ada hari ini.Kejohanan kali ini melibatkan sebanyak 12 pasukan yang terdiri daripada semua SBP Zon Timur.Kejohanan ini melibatkan empat gelangang iaitu Padang Bolasepak Shah,Padang Hoki Shah, Padang SMK Seri Pekan serta padang Sekolah Kuliyyah Abu Bakar.Semua pemain kriket menginap di Asrama Shah.

Pasukan Shah Sedang Beraksi....
admin on March 22 2007 16:03:44
143 Comments · 5571 Reads · Print
Page 48 of 50 << < 45 46 47 48 49 50 >
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.

7844929 Unique Visits

Powered by PHP-Fusion v6.00.207 © 2003-2005